Bankacılık Sektöründeki Yapay Zekâ Uygulamaları
Emin Rodoslu
Garanti Teknoloji / BBVA

Abstract
Günümüzde rekabette fark yaratmayı hedefleyen şirketlerin en önem verdikleri konular, teknolojik yatırımlarının arttırılması ve yapay zekâ uygulamalarının yaygınlaştırılmasıdır. Yapay zekâ uygulamaları sayesinde şirketler daha hızlı, kaliteli ve doğru kararlar verebilmekte, bu sayede kârlarını ve sürdürülebilirliklerini arttırmaktadırlar.
Ülkemizde yapay zekâ uygulamalarının en yaygın olarak görüldüğü sektörlerin başında bankacılık sektörü gelmektedir. Bu sunumda, yapay zekâ ve makine öğrenmesi algoritmalarının bankacılık sektörü özelindeki kullanım alanları, bir veri bilimcinin analitik yaşam döngüsü ve bu döngü içerisinde kullandığı teknolojiler ve algoritmalar anlatılacaktır.

Short Bio
Emin Rodoslu Garanti Teknoloji / BBVA şirketinde “Veri ve İleri Analitik” iş birimi içerisindeki “Pazarlama Analitiği” ekibinin yöneticiliğini yapmaktadır. Lisans eğitimini Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünde tamamladıktan sonra yüksek lisans eğitimine Koç Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünde devam etmiştir. 2012 yılında çalışma hayatına başladıktan sonra pazarlama ve kredi analitiği bölümlerinin farklı seviyelerinde görev yapmış olup son 2 yıldır yöneticilik görevini üstlenmiştir.

Venue
Friday, November 9, 2018 at 4.00 pm in IE03